Lidérc Café & Pizzéria

bemutat1… ahol a nagyvilági minőség találkozik a magyar vidék vendégszeretetével

A ’90-es évek elején kezdtem pályafutásom szakácsként szülővárosomban, Soltvadkerten.

Az iskola elvégzése után, a környék legszínvonalasabb vendéglátósegységében kaptam munkát. Itt tanultam meg azokat a szakmai fogásokat, amiket még most is alkalmazok, valamint itt ivódott belém az a vendéglátói attitűd, ami mindmáig ösztönöz az értékek megőrzésére és a kitartó megújulásra.

Bár nagyon szeretem Soltvadkertet, vágyaim hamarosan a csillogás, a nagyváros felé, a fővárosba sodortak. Először a Don Pepe Camponában, majd különböző olasz éttermekben, később két éven át a Budai várban dolgoztam a közismert Sissy étteremben. Miközben szövődtek a saját vállalkozásomról szóló elképzelések elhatároztam, hogy egy időre külföldre megyek dolgozni.

Írországban kötöttem ki, ahol féléves turnusokat töltöttem pár hetes szünetekkel. Értékes tanuló időszak volt ez egy érdekes országban. Számomra példaértékű az ír mentalitás, a család, a hagyományok szeretete és az ahogyan ezt a mindennapjaikban megélik.

2011-ben, öt honvággyal teli év után úgy döntöttem, eljött az ideje, hogy visszatérjek Magyarországra és megvalósítsam az álmaimat. Próbaképpen egy bemut2strandbüfét nyitottam Soltvadkerten, aminek remek fogadtatása és nagy sikere volt, ám részben a dolog szezonális jellege miatt, részben mert szűkebb hazámban nem volt igény az általam elképzelt nyugati színvonalú vendéglátásra, egyetlen szezon után bezártam és felköltöztem ismét Budapestre, ahol létrehozhattam azt az üzletet, ahol kamatoztatni tudom minden itthon és külföldön szerzett tapasztalatomat.

Ismerősök által rövid időn belül rábukkantam arra az üzlethelyiségre, ami beindította fantáziámat és ahol megszülethetett a „Lidérc”.

Kezdetben csak pizzát és szendvicseket készítettem, de a választék folyamatosan bővül az igények szerint. A Lidérc fennállása óta, mindig első számú szempont volt számomra, hogy a legtisztább, legfinomabb alapanyagokból dolgozzak. A magas fehérje tartalmú 00. olasz liszt, a legfinomabb andalúz olíva olaj, az eredeti parajdi só, a friss Szarvasi mozzarella és a piacról hozott friss zöldség az alap. A mindennapi kínálatomban ott a DE CECCO durum búzás spagetti, a 30 hónapig érlelt olasz Reggiamo parmezán és a 18 hónapig érlelt spanyol juhtejes Manchego sajt, az olasz vaddisznó szalámi, a nemes penész kéregben érlelt olasz kolbász, a spanyol Chorizo sonka, akárcsak a 100 %-os, rideg tartású szürke marhából készült bio szalámi.

Továbbá keresem azokat a minőségi termékeket, amikből a különböző ételérzékenységektől szenvedő vendégeim számára is fogyasztható finom ételeket, italokat állíthatok elő. Így került be az alapanyagaim közé a gluténmentes kukorica spagetti, a glutén-, laktóz- és szójamentes PICK Rákóczi szalámi, valamint a mandula tej.

Várom hát kedves Vendégeimet pizzával, piadinával, grillhússal, salátával, tésztákkal, napi levessel, napi desszerttel és egy nagy adag szeretettel. Térjen be hozzám és tapasztalja meg személyesen az ínycsiklandó tiszta ízeket, a közvetlen, otthonos hangulatot!

Lidérc… ahol a törődésnek íze van!